De voordelen van remote werken

12-11-2022

Remote werken

Wat zijn de voordelen voor jou om remote opdrachten uit te voeren? 3 redenen om vandaag nog een remote opdracht uit te voeren!

Remote werken

Tijdens de coronapandemie in 2020 en 2021 zijn we allemaal massaal thuis gaan werken. Sindsdien is de ‘nieuwe’ manier van werken niet meer weg te denken en werken steeds meer en meer mensen vanuit huis ook wel remote genoemd. Tijdens de pandemie zijn veel bedrijven erachter gekomen dat werknemers zich prima thuis redden en de prestaties van het bedrijf daar niet onder leiden, sterker nog voor veel bedrijven gaf het remote werken en boost aan de productiviteit.

Veel werkgevers zijn daarom ook meer remote gaan werken en maken het onderdeel van hun bedrijfsvoering. Als freelancer of student kun je ook steeds vaker online remote werken, je hoeft hier dan zelfs niet eens voor in Nederland te zijn.

Voordeel 1

Flexibiliteit; werken waar en wanneer jij dat wil

Misschien wel het grootste voordeel van remote werken, flexibiliteit! Als je remote aan het werk bent kun je werken waar en wanneer jij dat wil. Uitslapen en in de avonduren nog even wat werk afmaken? De zon opzoeken en tegelijkertijd nog even wat documentatie afronden? Of tijdens je wereldreis terwijl je op het vliegveld aan het wachten bent nog even een paar klusjes doen? Als remote werker heb je het helemaal zelf in de hand, jij bepaalt namelijk zelf de voorwaarden wanneer jij werkt en waar je dat werk uitvoert!

Voordeel 2

Productiever werken

Als je remote werkt herken je dit wellicht wel, als je alleen aan het werk bent werk je een stuk productiever dan wanneer je dat op kantoor doet. Natuurlijk is het harstikke gezellig op kantoor en is het werken op kantoor ook een moment om even lekker te socializen met je collega’s echter komt het de productiviteit vaak niet echt ten goede….

Voordeel 3

Kosten besparen en minder reistijd

Als je vaker thuis of remote werkt bespaart dit veel reistijd en kosten. Nu kun je rustig opstaan, je kopje koffie drinken en gelijk aan het werk gaan waar je voorheen eerst een lange tijd in de file moest staan voordat je naar je werk ging. Aan het einde van de dag sluit je rustig af en minuten later kun je aanschuiven aan het avondeten. Daarnaast bespaar je niet alleen tijd maar ook veel geld in brandstof- en onderhoudskosten van je auto. Sterker nog, misschien kan je die wel de deur uit doen omdat je hem bijna niet meer hoeft te gebruiken!

Er zijn nog veel meer voordelen van remote werken. Probeer eens een opdracht via kickjobs en laat je verbazen.