Hoe plaats je een opdracht bij kickjobs

13-11-2023

Je hebt een kickjobs account aangemaakt (of bent van plan dit te doen) en bent klaar om een freelancer in te schakelen. Afhankelijk van je projecteisen zijn er 2 manieren om een opdracht op het platform te plaatsen en zo in contact te komen met de freelancers:

Opdracht plaatsen op basis van opdrachtwaarde

Het plaatsen van een opdracht met een opdrachtwaarde zorgt ervoor dat je exact betaalt wat je wilt uitgeven voor de opdracht die de freelancer moet uitvoeren. Het aanmaken van deze opdracht kan in je kickjobs account waar we je in dit artikel stap voor stap mee zullen helpen.

Opdracht plaatsen op basis van uurtarief

Je kunt ook een opdracht plaatsen met een uurtarief en een geschatte tijdsduur waarmee de freelancer per week bezig is. Dit zijn meestal langere projecten waarbij je niet goed kunt inschatten hoeveel tijd het de freelancers kost. Per week vult de freelancer die je hebt aangenomen urenbriefjes in. Jij als opdrachtgever keurt deze goed en betaalt de gedeclareerde uren. Kickjobs zorgt ervoor dat de freelancer, na betaling van de factuur, binnen 24 uur wordt uitbetaald.

Marketplace (coming soon)

Binnenkort lanceren we een gloednieuwe online marketplace. Dit is een verzameling van projecten die zijn gedefinieerd door onafhankelijke professionals die het werk doen. Het maakt het voor jou makkelijker om te bladeren, vergelijken en een dienst af te nemen.

In dit artikel gaan we door 5 stappen heen om je opdracht te plaatsen op kickjobs.

Stap 1: Opdracht titel
Stap 2: Categorie en Ervaring
Stap 3: Type opdracht
Stap 4: Start en Einddatum
Stap 5: Omschrijving van de opdracht 

Maak je geen zorgen als je nog geen opdrachtomschrijving hebt gemaakt. Na het lezen van dit artikel zorgen we ervoor dat je beschikt over alle informatie die jij nodig hebt om in contact te komen met het juiste talent voor je opdracht of project.

Het plaatsen van een opdracht op kickjobs

Om te beginnen, ga naar je dashboard – Dit is de pagina waarop je terecht komt wanneer je voor het eerste inlogt op je klantaccount van kickjobs.

Opdracht plaatsen bij kickjobs

Klik op “Opdracht plaatsen” om het proces te starten. Later in dit proces kan je aangeven of je een opdracht op opdrachtwaarde of uurtarief wilt plaatsen.

Stap 1: Opdracht titel

Geef eerst je opdracht een titel. Een duidelijke titel maakt het voor een freelancer gemakkelijk om snel te beslissen of hij of zij hetgeen kan leveren wat je project nodig heeft of niet.

Het kan handig zijn om de volgende tips toe te passen:

Beschrijf in je titel bijvoorbeeld wat het einddoel is van de opdracht. Bijvoorbeeld: “Het maken van een analyserapport van google ads campagnes”.

Je kunt er ook voor kiezen om de meeste essentiële vaardigheden te benoemen. Bijvoorbeeld: “Online marketeer, technische SEO, schrijfvaardigheid”

Stap 2: Categorie en ervaring

Het aangeven van de hoofdcategorie en bijbehorende specialties en ervaring zorgt ervoor dat professionals een beter beeld krijgen van de opdracht en bijbehorende eisen. Daarnaast stelt het kickjobs in staat om beter te zorgen voor een juiste match.

Opdracht plaatsen kickjobs

Stap 3: Type opdracht

Bepaal nu om wat voor type opdracht het gaat.

Opdracht op basis van opdrachtwaarde

Bij een opdracht op basis van opdrachtwaarde werk je met een vast tarief dat door jou en de freelancer is vastgesteld. Nadat je de freelancer aanneemt, betaal je de opdrachtwaarde. Kickjobs houdt het geld vast en zodra de opdracht is afgerond en jullie beiden een positieve review achtergelaten hebben, wordt de freelancer binnen 24 uur uitbetaald.

Opdracht op basis van uurtarief

Bij een opdracht op basis van uurtarief is een gewerkt uur door de freelancer een uur dat door jou wordt betaald. Wekelijks registreert de freelancer de uren die zijn besteed aan de opdracht. Na goedkeuring van de uren dient de factuur betaald te worden. Wij zorgen er dan voor dat de freelancer binnen 24 uur uitbetaald wordt.

Op op basis van opdrachtwaarde
Opdracht op basis van uurtarief

Stap 4: Start en einddatum

Zowel bij een opdracht op basis van opdrachtwaarde en uurtarief dien je een start- en einddatum aan te geven. Dit geeft bij de freelancer duidelijkheid wanneer de opdracht af moet zijn. Mocht je de freelancer toch langer nodig hebben dan aangegeven, kun je de einddatum altijd verlengen in je account.

Stap 5: Omschrijving van de opdracht

Het laatste onderdeel bij het aanmaken van de opdracht is de omschrijving. Je wilt natuurlijk alleen aanmeldingen van professionals die de opdracht goed voor je uitvoeren. Het is daarom belangrijk om in de omschrijving van de opdracht exact neer te zetten wat jij van de freelancer verwacht. Om een effectieve omschrijving te schrijven, wil je proberen de vragen die je mogelijk gesteld worden over de opdracht te anticiperen en op te nemen in de omschrijving. 

Heb je alles ingevuld? Dan kan je de opdracht plaatsen of opslaan als concept om later eventueel nog aanvullingen te doen.

Review door kickjobs

Nadat de opdracht is geplaatst zal het kickjobs team een kwaliteitscontrole uitvoeren. Dit gebeurt snel en efficiënt waardoor jouw opdracht gemiddeld binnen 5 minuten online staat.

Find the talent you need, to get your project done today

CATEGORIEËN 

You need it, we have it

Digital marketing
740 freelancers beschikbaar
Meer informatie
Design & creatief
664 freelancers beschikbaar
Meer informatie
Schrijven & vertalen
1025 freelancers beschikbaar
Meer informatie
Web & app
221 freelancers beschikbaar
Meer informatie
Administratie & Juridisch
452 freelancers beschikbaar
Meer informatie
Sales & support
527 freelancers beschikbaar
Meer informatie
IT & software
172 freelancers beschikbaar
Meer informatie
Recruitment & HR
327 freelancers beschikbaar
Meer informatie
AI & blockchain
128 freelancers beschikbaar
Meer informatie
Vorige slide
Volgende slide

Digital marketing

845 freelancers

Design & Creative

664 freelancers

Writing & Translating

1223 freelancers

Web & App

325 freelancers

Administration & Legal

525 freelancers

Sales & Support

627 freelancers

IT & Software

278 freelancers

Recruitment & HR

428 freelancers

AI & Blockchain

168 freelancers

CATEGORIEËN 

You need it, we have it

CATEGORIEËN 

You need it, we have it

Digital marketing

845 freelancers

Design & Creative

664 freelancers

Writing & Translating

1223 freelancers

Web & App

325 freelancers

Administration & Legal

525 freelancers

Sales & Support

627 freelancers

IT & Software

278 freelancers

Recruitment & HR

428 freelancers

AI & Blockchain

168 freelancers